Spring naar inhoud

Op vakantie in Nederland in 2050! 2

8 februari 2012

We moesten geruime tijd in de file staan om de stad in te kunnen, want de plaatselijke voetbalvereniging VOC  (Van Onze Centen) had verloren van een andere club WIC (Winst In Corruptie) en er was momenteel een veldslag gaande tussen Hagenezen en inwoners van de winnende stad en als derde partij de PLOP (Plaatselijke en Landelijke Oproer Politie). Het vernederde Den Haag moest begrijpelijkerwijs zijn gram halen en was begonnen een aantal winkels te plunderen. Het bedrijfsleven klaagde op de radio. Later hoorden wij van anonieme Hagenaars dat het bedrijfsleven niets te klagen heeft, want alle inwoners van Den Haag betalen mee aan de VIVI (Vrijheid Is Van Iedereen) die het Haagse bedrijfsleven indekt tegen, wat genoemd wordt, “volksfeesten en ander vermaak”.

Eenmaal in Den Haag aangekomen konden wij gelukkig in ons hotel geld wisselen. In Nederland is de euro weliswaar nog steeds wettig betaalmiddel, maar wordt niet meer geaccepteerd. Je moet je euro’s eerst omruilen voor rode plastic muntjes van verschillende grootte en eenvoudige bonnetjes met verschillende kleuren en een verschillend bedrag erop. Die bedragen zijn in zogenaamde NEO-guldens (Nederlandse Echte Officiële guldens).

Nu zijn Nederlanders aartsmopperaars. In het begin werd de NEO-gulden positief ontvangen, maar nu praat men over “koffiemunten” en “monopoliegeld”. De overheid zit echter niet stil en het is nu mogelijk voor een bedrag van vier plastic gulden één metalen munt terug te krijgen van één gulden, die erg veel lijkt op de nostalgische, oude Nederlandse gulden. En ook fraaie bankbiljetten met watermerk kunnen op die manier aangeschaft worden. In het economisch verkeer heeft de metalen gulden echter verder dezelfde ruilwaarde als de plastic gulden. Maar velen vinden het toch chic om met ‘metaal’ te betalen. De Nederlandse Bank heeft er een aparte BV voor opgericht.

Ook Nederlanders zijn voortdurend aan het wisselen, want hun salarissen worden uitbetaald in euro’s. Maar de schuld daarvan geven ze vooral aan ‘Europa’. Europa zou afschaffen van de euro en invoering van de Nederlandse gulden voortdurend dwarsbomen. Uiteraard wordt er commissie gerekend bij iedere wisseltransactie. Banken floreren daarbij. Want zij hebben onderlinge afspraken gemaakt over de commissiegelden. Zo is dán de ene bank weer voordeliger om bij te wisselen en dán de andere weer. Bovendien zit er negentien procent btw op commissies, dus de staat pikt ook een graantje mee. Ondanks de toenemende kosten van levensonderhoud in het economisch snel verslechterende Nederland, lijken de inwoners redelijk tevreden met dit systeem. Zij vinden het fijn de vrijheid te hebben bij de bank te wisselen van hun voorkeur en de schuld ligt nu eenmaal bij ‘Europa’.

Gelukkig biedt de Haagse binnenstad vele mogelijkheden om het geld uit te geven. Je kunt overigens het beste naar selfservice gelegenheden gaan voor een consumptie, want de bediening is verder overal ronduit onbeschoft. Verder biedt de binnenstad vooral veel gelegenheid kleding en schoenen te kopen. Dit wordt slechts onderbroken door een enkele lederwarenzaak, parfumerie, telefoonwinkel of tatoeagegelegenheid.

Het is overigens niet de moeite waard schoenen te kopen in Den Haag. Er zijn weliswaar fraaie, internationale modellen in de aanbieding (die kun je thuis ook kopen) maar de kans dat ze besmeurd raken met hondenstront is helaas groot. Toegegeven, de overheid tracht er van alles tegen te doen, maar het helpt niet erg. Zo werd ons gevraagd of wij wat tegen poep op de stoep hadden. Nietsvermoedend zeiden wij “ja”. Het blijkt dan dat degenen die er last van hebben, verplicht een setje plastic zakjes met schepje moet kopen onder het vrolijke motto “niet zeuren maar scheppen!”. Een onderzoeksbureau had namelijk aan de hand van een enquête uitgerekend dat er meer mensen zijn die last hebben van hondenstront dan mensen die er geen last van hebben. Het bureau stelde voor dat het dus efficiënter is de poep op te laten ruimen door de meerderheid. En hoewel hierover het maatschappelijk debat in de media nog in volle gang is, is de regeling op initiatief van de oppositionele Partij voor de Honden aangenomen. Velen in Nederland kijken nu de andere kant op.

En voor wat dat betreft: de politiek is erg opvallend te noemen in Nederland. De regering wordt gevormd door de Verenigde Vrijheids Partij (VVP). Een meerderheid heeft die partij niet, maar ze wordt gedoogd door de voltallige oppositie. Alle oppositiepartijen beloven steeds weer kritiek te leveren op de regering of van mening te verschillen maar het toverwoord is ‘constructief’. Zij zeggen steeds “constructief” te zijn en dat zij goede dingen van de regering “uiteraard” altijd zullen steunen. De VVP regering maakt daar handig gebruik van door af en toe snoepjes voor de oppositie te strooien. Een goed voorbeeld is de Elitaire Volks Partij (EVP) die luidruchtig tracht het onversneden populisme van de VVP-regering te bekritiseren. Maar steeds laten zij zich weer in de luren leggen door de VVP-snoepjes.

En dan is de EVP nog één van de weinige principiële partijen, want verder zijn het vooral belangenclubjes. Ik noemde al de Partij voor de Honden, maar zo is er ook de Algemene Ouderen Unie (AOU), de Partij voor Werkgevers en Werknemers (simpel afgekort tot WW), de Partij Ons Erfgoed (POE) die restanten van de christelijke partijen onder één noemer brengt en er was ooit een Islamitische Partij. Maar Moslims moeten tegenwoordig Nederland verlaten en dus is er geen electoraat meer voor deze partij.

Het is de VVP trouwens niet gelukt de Moslims in één keer te laten vertrekken. Belangrijk probleem is het toelatingsbeleid van de landen waar de moslims naartoe zouden moeten. Of liever het gebrek daaraan. Werkelijk geen enkel land zette ruimhartig de deur open voor de Nederlandse moslims. De oppositie was aanvankelijk tegen het gedwongen vertrek van de islamieten. Maar ze is er nu trots op toch geregeld te hebben dat de moslims die nog niet kunnen vertrekken, in ieder geval humaan worden opgevangen in gesloten vertrekcentra.

Bovendien is onderkend dat het inhumaan is mensen zolang te laten wachten in een gesloten centrum. Daarom kunnen zij af en toe tot de Nederlandse arbeidsmarkt worden toegelaten met behoud van vertrekkersuitkering (ook op voorstel van de oppositie) wanneer de arbeidsmarkt daarom vraagt. En de arbeidsmarkt vraagt daar heel vaak om, dus het ziet er niet naar uit dat Nederland zijn islamieten snel zal laten gaan. Er gaan trouwens geruchten dat de VVP zich heeft laten betalen door Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië om te cateren voor de Islamitische vertrekkampen en om de mensen goed gelovig te houden, zodat ze niet strategisch hun geloof afzweren om zodoende misschien in Nederland te mogen blijven.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: