Skip to content

In de tussentijd….

16 april 2014

1965, Fontana, Lucio, Concetto spaziale, Attese, Mi a scritto Penelope si è sposata con un greco, aquarel doek, 81x65, privécollectie

Het zijn wat kale tijden voor de volgers van dit blog. Er is van alles te zien en te zeggen in de standplaats van Uw Villa. Maar op dit blog blijft het wat leeg daarover.

Neem alleen al het feit dat Floris Kaayk de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs heeft gewonnen. En zulks, ondanks een prachtige concurrentie van vier andere kunstenaars en een stuntelige democratische formulering van de jury, volslagen terecht. Het is een terechte erkenning in de kunstwereld van dat wat schijnbaar in de marges – want niet in museum, galerie of kunstenaarsinitiatief – gebeurt maar in feite helemaal niet marginaal is.

Of neem de prachtige tentoonstelling Façadism in Nest, die helaas alweer op zijn eind loopt. Gelukkig is daar al veel over geschreven. Maar ga vooral nog snel kijken als je het niet gezien hebt!

Of neem de tentoonstelling over Margaret Bourke-White in het Fotomuseum. Fascinerend omdat je soms, haar werk doorvorsend, je af kunt vragen of ze nu werkelijk zo getalenteerd was, terwijl je dan zo maar weer een groep foto’s tegenkomt die raak en onnavolgbaar is, verhalen vertelt of juist abstracte beelden geeft of, nog wonderlijker, een combinatie daarvan. Om verder nog te zwijgen over de fraaie tentoonstelling van Daan van Golden in het zelfde gebouw.

Of neem de show van Matti Kallioinen in 1646. Die is er nog even, dus wie weet. Maar ga gewoon zelf kijken in de tussentijd!

Of neem…. Nu ja, zonder al het andere interessante te kort te willen doen, er is hier zoveel te zien.

Voorlopig houd ik mij even bezig met het werk van Lucio Fontana en probeer door zijn gaten heen te kijken. En in de beste postmoderne traditie kunt je je wellicht voorstellen dat dat tot vrijwel oneindige gedachten leidt.

In de tussentijd, tot spoedig!

 

Bertus Pieters

 

Plaatje: Lucio Fontana (1899 – 1968), Concetto spaziale, Attese, Mi a scritto Penelope si è sposata con un greco, 1965, verf op waterbasis op doek, 81×65 cm, privécollectie

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: